400dpilogojpegheader smal

Coaching voor kinderenHet coachen van kinderen is een nog vrij nieuwe manier om kinderen te helpen. Inmiddels is gebleken dat de resultaten bijzonder effectief zijn.
Eén methode voor kindercoaching bestaat echter niet, want een methode betekent dat je vast zit aan één bepaalde manier van werken.


Ieder kind is uniek, iedere situatie is anders en elke coach benadert het kind op eigen wijze. Het hanteren van één vaste manier van werken is daarom onmogelijk bij kindercoaching.
 

"Met COACHEE! op zoek naar de oplossing!"Met COACHEE! gaan het kind en de coach een weg afleggen waarbij allerlei vragen en opdrachten richting gaan geven aan welke hulpvraag het kind heeft. Daarnaast geeft het spel het kind inzichten en kan het zelf gaan ontdekken waar voor hem of haar de oplossing ligt.
Het is een uniek spel dat het kind en de coach spelenderwijs helpt om stapje voor stapje verder te kunnen.

 

COACH mogelijkheden met paard of pony

Puur Paardenkracht biedt ook mogelijkheden aan om te coachen met behulp van een paard of pony. Tijdens activiteiten met het paard zoals borstelen, wandelen, opdrachten uitvoeren met het paard of kijken naar de paarden worden gesprekken gevoerd. Het paard heeft dan de functie van co-coach en spiegel. Lees hierover ook de pagina "coaching met paarden".

Daarnaast bieden we een sociale vaardigheidstraining aan voor jongere kinderen (6-9) in kleine groepjes van 4-6.

 


PONY POWER voor KIDS

In mei en september 2017 starten we weer met een PONY-POWER voor KIDS cursus voor kinderen van 6-9 jaar.
Kinderen leren tijdens 5 bijeenkomsten van 2 uur en een terug-kom-middag hun sociale vaardigheden te vergroten. Ook wordt ervaren hoe groepsprocessen verlopen en hoe dat bij paarden werkt.

Kinderen worden zich meer bewust van hun eigen zijn en krijgen daardoor ook meer zelfvertrouwen.

Spelenderwijs worden opdrachten met de pony en 4 of 5 andere kinderen uit gevoerd. Plezier, zelfbewustzijn en samenwerken staan centraal tijdens de bijeenkomsten.

Op een zaterdag 13 mei kunt u gratis de informatiemiddag bezoeken en live meemaken hoe coachen met paarden werkt. Uw kind kan zelf deelnemen aan een activiteit. Via het contactformulier kunt u zich opgeven voor de informatiemiddag of meer informatie vragen.
 

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop