Paardrijkleding

Het waarom van paardrijsokken

thermo sokken

Paardrijsokken…iedereen kent ze en bijna iedereen die paardrijdt draagt ze. Maar waarom zijn er speciaal voor het paardrijden paardrijsokken?

Om te beginnen zorgen paardrijsokken ervoor dat je onderbenen beschermd worden tegen schuurplekken en irritaties. Het constante contact tussen je onderbenen en je paard kan namelijk voor wrijving zorgen, wat kan resulteren in vervelende schuurplekken of zelfs haren die in je been prikken. Door het dragen van paardrijsokken voorkom je deze ongemakken en kun je zonder afleiding genieten van het rijden.

Voor alle disciplines binnen de ruitersport.

Of je nu een fanatieke dressuurruiter bent, een ervaren springruiter of gewoon graag recreatief rijdt, er is altijd wel een paar paardrijsokken dat bij jou past.

En het gaat niet alleen om de esthetische aspecten van de sokken, hoewel dat natuurlijk ook belangrijk is. Paardrijsokken hebben namelijk diverse functies en voordelen die het rijden comfortabeler en prettiger maken.

Paardrijsokken voor in laarzen, onder chaps of alleen jodhpurs.

Het maakt daarbij geen verschil of je rijdt met paardrijlaarzen, met chaps of zelfs zonder chaps of enkel met jodhpurs. Goede paardrijsokken ( ook wel paardrijkousen) genoemd geven steun aan je onderbeen zonder deze af te knellen en daarnaast voorkomen ze schuurplekken van het bewegen van je been of door oneffenheden op je harnachement zoals beugelriemen of oneffenheden op je zweetblad. Maar ook door lichte beenhulpen en de beweging van je been in je laars of jodhpur kan je last krijgen van schuurplekken of blaren als je geen paardrijsokken draagt.

Paardrijsokken dienen om schuurplekken te voorkomen goed aan te sluiten aan je been, maar mogen niet knellen! Paardrijsokken zijn er in allerlei uitvoeringen en stofsoorten, afhankelijk van de wensen van de ruiter en de omstandigheden.

Pasvorm.

Daarnaast bieden paardrijsokken ook de nodige steun aan je onderbeen, zonder deze af te knellen. Een goede pasvorm is hierbij essentieel. De sokken moeten strak genoeg zitten zodat ze niet afzakken, maar ze mogen ook niet te strak zijn om de bloedcirculatie niet te belemmeren. Paardrijsokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je altijd een paar kunt vinden dat perfect bij jouw been past.

Paardrijsokken voor alle weersomstandigheden.

Het materiaal waarvan paardrijsokken gemaakt zijn, verschilt ook per model en merk. Er zijn sokken van katoen, wol, nylon en zelfs sokken van thermomateriaal. Dit biedt de mogelijkheid om sokken te kiezen die het beste bij het weer en de omstandigheden passen. In de winter kun je bijvoorbeeld kiezen voor thermosokken, zodat je voeten warm blijven, terwijl je in de zomer liever dunnere sokken draagt die goed ventileren zoals de pantysokken. Alle paardrijsokken die wij verkopen hebben met elkaar gemeen dat ze een verstevigd voetbed hebben om blaren te voorkomen.

Paardrijsokken zijn er voor zowel heren, dames als kinderen.

Vroeger waren het vooral de klassieke ruitmodellen voor paardensokken, tegenwoordig zie je allerlei leuke kleurtjes en patronen! Maar ook mooi, effen kleuren doen het goed. Met glitters, een logo of afbeeldingen van een paar . Er zijn paardrijsokken voor iedere smaak en iedere discipline binnen de paardensport. Zowel voor dames, heren als kinderen zijn er voor ieders smaak en wens sokken te vinden!

Tegenwoordig zijn er zelfs volledig matchende sets van paardrijsokken met daarbij passende paardrijbroeken, shirts, dekjes en handschoenen. Hiermee kan je jezelf en je paard de uitstraling geven die jij wilt!

Kortom, paardrijsokken zijn niet zomaar sokken. Ze hebben een aantal belangrijke functies en voordelen die ervoor zorgen dat je comfortabel en veilig kunt rijden. Of je nu een ervaren ruiter bent of net begint met rijden, het dragen van de juiste paardrijsokken is een must.

Cadeautip.

Paardrijsokken doen het ook altijd goed als cadeau bij een ruiter of amazone. Altijd een goed idee voor een verjaardag of de feestdagen! Paardrijsokken zijn over het algemeen heel fijn geprijsd dus leuk om voor jezelf of een ander te kopen. Want paardrijsokken heb je nooit genoeg 😉

Dus de volgende keer dat je je klaarmaakt om te gaan rijden, denk dan niet alleen aan je rijbroek en shirt, maar vergeet ook vooral je paardrijsokken niet. Ze zorgen ervoor dat je met volle aandacht kunt genieten van je rit, zonder je zorgen te hoeven maken over schuurplekken of irritaties. Kies een paar sokken dat bij jouw stijl en voorkeuren past en ervaar zelf het comfort en gemak van goede paardrijsokken.