Paddock, stal en wei, Niet gecategoriseerd

Schep (paarden)poep als nooit te voren met de mestboy!

Mestboy

Mest…een dagelijks terugkerende uitdaging voor de paardenhouder waar je nooit, maar dan ook echt nooit klaar mee bent! Je checkt de mest op wormen, dunne mest, te dikke mest, kleur…en dan moet je die mest ook nog eens opruimen. Want behalve dat mest ook een heerlijke broedplaats is voor ongedierte zoals vliegen is mest die blijft liggen ook slecht voor de gezondheid van de paarden. 

Paar feitjes over mest

  • Een paard poept gemiddeld 15 keer per dag, per paard kan dit verschillen
  • Merries en ruinen ruiken aan de mest van soortgenoten om vervolgens zelf ook daar te mesten. Als de mest niet regelmatig wordt opgeruimd wordt zo de mestplek steeds groter.
  • Hengsten mesten over bestaande mest heen, de berg mest wordt dus hoger. Dit doen ze om te camoufleren dat er hengstige merries in de kudde zijn, zo houden ze concurrenten op afstand. En daarnaast is het een bevestiging van de positie in de kudde. Alleen de heersende hengst mag over andere mest poepen
  • Daar waar paarden eten poepen ze niet.
  • De kleur van mest zegt veel over de voeding: voornamelijk gras dan zal de mest meer groen zijn van kleur. Veel hooi en stro, dan meer gelig van kleur.

Al deze mest wil je natuurlijk zo snel en efficiënt mogelijk opruimen.

Zwoegend met een standaard mestvork om de mestballen uit het vlas te halen…

De mestboy?

Helaas is de mestboy geen jongen die het voor je komt opruimen! Wel is het een ideaal hulpmiddel. Of je nou even snel mest in de rijbak moet opruimen of een hele paddock of stal. De mestboy maakt het werk in ieder geval eenvoudiger.

  • De mestboy bestaat uit een kunststof bak en een speciaal gevormd harkje. Hierdoor kan je eenvoudig de mest in de mestboy harken en het zand zoveel mogelijk eruit laten. 
  • Is de mest door veel regen een natte bende geworden? Ook dan is de mestboy je vriend!
  • De mestboy is licht van gewicht wat maakt dat je hem makkelijk mee kan nemen van de ene mestplek naar de andere mestplek.
  • Afhankelijk van hoe groot de mestballen van je paard zijn kan je meerdere poepsessies van je paard erin kwijt.
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren. Gewoon standaard zwart of vrolijk oranje, of ga je liever voor een roze?

Conclusie

Heb jij nog geen mestboy bij je rijbak, stal of trailer? Maak dit dagelijks terugkerende klusje wat lichter en trakteer jezelf op een mestboy!  Bekijk dan onze mestboys!

Mestboy, je ideale maatje om paardenpoep mee te scheppen!

Related Posts