Huidproblemen

Huidproblemen bij paarden, deel 1

Huidproblemen bij paarden. We kennen het allemaal wel, ineens heeft je paard een kaal plekje. In eerste instantie schrik je en vraag je je af wat het is…schimmel, wondje, schuurplek?

De locatie van de kale plek geeft vaak ook de meest logische oorzaak weer; halster, bitringen, deken etc. Door veelvuldig wrijvend contact met de huid welke in beweging is schuurt het harnachement de haren kapot. Hierdoor breken de haren af en ontstaan er ontsierende kale plekken die, als je er niks aandoet, de huid ook irriteren en zelfs wondjes kunnen veroorzaken. Behalve dat we niet willen dat onze geliefde dieren last hebben van hun harnachement, is het ook ontsierend. Gelukkig is er goed nieuws om eenvoudig schuurplekken te voorkomen, door middel van ons product #SubSella

SubSella is ontwikkeld speciaal voor de paardenvacht en is non-toxic en hypo-allergeen! Je brengt de subsella aan op die plekken waar je van weet of vermoedt dat er schuurplekken ontstaan. Zoals bij de borst waar de deken sluit, aan de randen van zadeldekjes, rondom de schoft of op de neus wanneer ze met een halster bijvoorbeeld de wei opgaan. Subsella beschadigt je materiaal niet en is geurloos en water resistent.

Related Posts