Niet gecategoriseerd

Kissing spines

kissing spines

Kissing spines en hoe we met de supplementen van Excellent Horse dit paard pijnvrij hebben gekregen!

Loretta ( een Haflinger merrie van liz. Weltbild x Star) hebben wij op 16 jarige leeftijd drachtig gekocht, totaal niet ons plan om een drachtig paard te kopen en dan ook nog haar veulen aan te houden. Maar soms kom je een paard tegen waarvan je bij de eerste aanblik weet dat deze bij je hoort. November 2023, een maand of 6 na de geboorte van haar veulen hebben we Loretta langzaamaan weer opgepakt door middel van grondwerk en stretchen.

Afgelopen januari merkte ik dat ze niet helemaal lekker liep onder het zadel en hebben we haar op rust gezet. Gewoon ( alweer) een paar weken lekker buiten op de wei en niks moeten ( overigens werd ze ook niet fanatiek gereden, gemiddeld 3 keer per week lekker op buitenrit). In plaats van beter ging het steeds slechter met haar en in overleg met de dierenarts hebben we röntgenfoto’s laten maken en omdat ze zo pijnlijk was op de Metacam gezet. Uit deze foto’s kwam waar we al bang voor waren, kissing spines.

Video 14-03-2024:

Excellent Horse

De metacam deed helaas niks en in plaats van beter werd ze steeds slechter. Omdat we zelf verkooppunt zijn van Excellent Horse hebben we met hen en onze dierenarts overlegt over wat de alternatieven zouden kunnen zijn. Op advies van de specialist bij Excellent Horse hebben we toen gekozen voor No Bute in combinatie met Equi Flex HA Liquid. De eerste week hebben we dit zowel in de ochtend als avond gegeven in de hoge dosis. Na een week naar de normale dosering waarbij we Equi Flex HA Liquid alleen in de avond nog gaven door het voer. In het begin moest ze ook erg wennen aan de smaak van No Bute. Toch zagen we na 4 dagen al een enorm verschil!

No Bute

De naam No Bute zegt het al, dit is geen Bute en dat vinden wij direct ook een van de voordelen van dit product. De kans op maagproblemen door dit product is er ( zo goed als) niet. Daarnaast is dit supplement op basis van onder andere MSM, kurkuma, duivelsklauw, gember en ananasmeel welke bekend staan om de natuurlijke ondersteunende eigenschappen. Het is uitermate geschikt voor ondersteuning van het bewegingsapparaat en kan veilig worden gegeven aan paarden met overgewicht. Wat wel belangrijk is om te weten; paarden in competitie mogen dit product niet hebben. Duivelsklauw staat namelijk op de dopinglijst. Tevens wordt duivelsklauw afgeraden bij drachtige merries!

Equi Flex HA Liquid

Equi Flex HA Liquid is een olie welke door het paard over het algemeen goed wordt gegeten. De belangrijkste ingrediënten zijn MSM en collageen, hierdoor heeft dit supplement een positieve uitwerking op de versteviging van pezen en banden, de botten en de aanmaak van kraakbeen.

Een groot voordeel van dit supplement is dat dit veilig gegeven kan worden aan sportpaarden, drachtige merries en paarden op leeftijd en/of met overgewicht! Je ziet ook al vrij snel resultaat na het beginnen met dit supplement.

Video 28-03-2024:

Prognose

Kissing spines is op deze manier niet te genezen, daarvoor zouden we kunnen kiezen voor een operatie. Maar gezien hoe goed ze het nu doet in combinatie met haar leeftijd houden we het op deze supplementen voor nu. Ze staat onder controle van onze dierenarts en gaat goed vooruit.

08-03-2024 diagnose ” vermoedelijk Kissing Spines” en start Metacam

12-03-2024 röntgenfoto’s met bevestiging diagnose

16-03-2024 start No Bute en Equi Flex HA Liquid

20-03-2024 duidelijk verschil in reactie en gedrag

05-04-2024 mogen rustig aan weer gaan wandelen met Loretta en starten met stretchen

30-04-2024 toestemming dierenarts om te gaan starten met grondwerk en longeren

Video 17-05-2024:

Kissing spines, extra informatie

Heb jij ook een paard met Kissing spines of wil je er meer over weten? De volgende links kunnen dan interessant zijn voor je:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *